Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας προκηρύσσει τον 10ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» που θα διεξαχθεί στις 1 Οκτωβρίου 2023 στο όρος Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Aγώνας Oρεινού Tρεξίματος 24km

Πληροφορίες Αγώνα 24km (D +1200M)

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 24km στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος με θετική υψομετρική διαφορά 1200μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 01 Οκτώβρη 2023
 • Εκκίνηση Αγώνα 24km: 10:00 π.μ.
 • Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής του αγώνα υπάρχει στο τμήμα «τεχνική περιγραφή».

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

​​Όσο η απειλή της εξόρυξης παραμένει, όσο το περιβάλλον θυσιάζεται στο όνομα την ανάπτυξης, εμείς θα αφιερώνουμε αυτούς τους αγώνες στις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού που απειλεί τη Β.Α. Χαλκιδική.

Ελπίζουμε όλοι και όλες μαζί, αθλητές/τριες και διοργανωτές, να κρατήσουμε τα βουνά μας ζωντανά.


Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι ελεύθερα αθλούμενοι/ες και οι αθλητές/τριες συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να υπάρχει έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του/της ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.


Δηλώσεις Συμμετοχής – Εγγραφές

 • Ηλεκτρονικά: Η πλατφόρμα εγγραφής θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2023.
 • Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής.
 • Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, το όνομα σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα «συμμετέχοντες» στο site μας.

Ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών, πιθανότατα να δοθεί δικαίωμα εγγραφής την ημέρα του αγώνα το αργότερο μέχρι τις 09:00 π.μ. Ωστόσο, είναι σημαντική και θα εκτιμηθεί η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.


Κόστος συμμετοχής

 • Το αντίτιμο συμμετοχής, το οποίο θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα.
 • Η πληρωμή θα γίνεται με τραπεζικό έμβασμα.

Έπαθλα – Πακέτο Συμμετοχής

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες θα δοθεί πακέτο συμμετοχής με: αναμνηστικά συμμετοχής, ενεργειακό τζελ και τεχνικό μπλουζάκι.

Βραβεύονται: οι τρεις (3) πρώτοι άντρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας καθώς και οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

 • Κατηγορία 18-34 [μέχρι και έτος 1989]
 • Κατηγορία 35-49 [από 1974 έως 1988]
 • Κατηγορία 50+ [από 1973 και μεγαλύτεροι]

Οι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης, θα βραβευτούν και στις ηλικιακές κατηγορίες. Για την ύπαρξη μία κατηγορίας απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 6 αθλητών/αθλητριών.


Σταθμοί Τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στα χιλιόμετρα: 5, 11, 15, 19.

Στους σταθμούς θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, νερό, ξηροί καρποί, μπισκότα, σταφίδες, σοκολάτες,. Προτείνουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες να έχουν μαζί τους κύπελλο ή μπουκάλι ή παγούρι κτλ., ώστε να μπορούν να δεχθούν την υγρή τροφοδοσία, με σκοπό να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικών. Πριν την εκκίνηση του αγώνα θα δοθούν ενεργειακά τζελ, ενώ στον τερματισμό θα προσφερθούν εδέσματα και φαγητό.


Χιλιομετρικές ενδείξεις – Όρια Αγώνα – Ρεκόρ Αγώνα

 • Θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης στα 5km, 10km, 15km, 20km, και 22km.
 • Χρονικό όριο αποκλεισμού: 5 ώρες
 • Τα ρεκόρ αγώνα 24km κατέχουν ο Άγγελος Φραγκούλης (02h:07min:32sec) από το 2019 και η Αικατερίνη Κουκάκη (02h:55min:37sec) από το 2015.