Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας προκηρύσσει τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2024 στο όρος Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Aγώνας Oρεινού Tρεξίματος 24km

Πληροφορίες Αγώνα 24km (D +1200M)


1. ΓΕΝΙΚΑ

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 24km στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος με θετική υψομετρική διαφορά 1200μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 06 Οκτώβρη 2024
 • Εκκίνηση Αγώνα 24km: 10:00 π.μ.
 • Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής και το υψομετρικό προφίλ του αγώνα υπάρχουν στο τμήμα «τεχνική περιγραφή».

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

​​Όσο η απειλή της εξόρυξης παραμένει, όσο το περιβάλλον θυσιάζεται στο όνομα την ανάπτυξης, εμείς θα αφιερώνουμε αυτούς τους αγώνες στις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού που απειλεί τη Β.Α. Χαλκιδική.

Ελπίζουμε όλοι και όλες μαζί, αθλητές/τριες και διοργανωτές, να κρατήσουμε τα βουνά μας ζωντανά.


2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι ελεύθερα αθλούμενοι/ες και οι αθλητές/τριες συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να υπάρχει έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του/της ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.


3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα εγγραφής εδώ: Δηλώσεις Συμμετοχής – Εγγραφές
 • Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής.
 • Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, το όνομα σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα «συμμετέχοντες» στο site μας.

Ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών, πιθανότατα να δοθεί δικαίωμα περιορισμένου αριθμού εγγραφών την ημέρα του αγώνα (το αργότερο μέχρι τις 09:00 π.μ.). Ωστόσο, είναι σημαντική και θα εκτιμηθεί η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.


4. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 20€ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα.
 • Η πληρωμή θα γίνεται με τραπεζικό έμβασμα.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης/αναβολής του αγώνα λόγω έκτακτων συνθηκών ισχύει η εγγραφή των αθλητών για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

5. ΈΠΑΘΛΑ – ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Κάθε αθλητής/τρια φέρει πάνω του chip χρονομέτρησης καθώς τον αριθμό αγώνα (bib), τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες θα δοθεί πακέτο συμμετοχής με:

 • Chip & Αριθμό Αθλητή, Τεχνικό Μπλουζάκι, Πάνινη οικολογική τσάντα, Αναμνηστικό Μετάλλιο, Δίπλωμα συμμετοχής, Κεραλοιφή & Βότανα του βουνού, Ενεργειακό Gel.

Βραβεύονται: οι τρεις (3) πρώτοι άντρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας καθώς και οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

 • Κατηγορία 18-34 [μέχρι και έτος 1990]
 • Κατηγορία 35-49 [από 1975 έως 1989]
 • Κατηγορία 50+ [από 1974 και μεγαλύτεροι]

Οι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης, θα βραβευτούν και στις ηλικιακές κατηγορίες. Για την ύπαρξη μία κατηγορίας απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 6 αθλητών/αθλητριών.


6. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στα χιλιόμετρα: 5, 11, 15, 19.

Στους σταθμούς θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, νερό, ξηροί καρποί, πατατάκια, κράκερ, σταφίδες, σοκολάτες, κόλα. Προτείνουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες να έχουν μαζί τους κύπελλο ή μπουκάλι ή παγούρι κτλ., ώστε να μπορούν να δεχθούν την υγρή τροφοδοσία, με σκοπό να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικών. Πριν την εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί ενεργειακό τζελ, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχουν εδέσματα και φαγητό.


7. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΑ

 • Θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης στα 5km, 10km, 15km, 20km, και 22km.
 • Χρονικό όριο αποκλεισμού: 5 ώρες
 • Τα ρεκόρ αγώνα 24km κατέχουν ο Άγγελος Φραγκούλης (02h:07min:32sec) από το 2019 και η Χρυσούλα Βλησαρούλη (02h:48min:47sec) από το 2023.


8. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

 • Επιτρέπεται εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές μόνο στους σταθμούς ανεφοδιασμού. Επιτρέπεται επίσης η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα για λίγα μέτρα με σκοπό την ενθάρρυνση του αθλητή.
 • Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας, GPS, κινητού τηλεφώνου.
 • Συστήνεται μικρό σακίδιο/γιλέκο πλάτης ή μέσης, για μεταφορά εφοδιών όπως παγούρι υδροδοσίας ή αδιάβροχο αντιανεμικό (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες).

9. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται μερικές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

 • Προσωρινά Live αποτελέσματα θα υπάρχουν διαθέσιμα κατά την διεξαγωγή του αγώνα.