Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας προκηρύσσει τον 9ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2022 στο όρος Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Aγώνας Oρεινού Tρεξίματος 24km

Πληροφορίες Αγώνα 24km (D +1200M)

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 24km στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.

  • Εκκίνηση Αγώνα 24km: 10:00 π.μ.

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

​​Σε μία περίοδο που το περιβάλλον θυσιάζεται ολοένα και περισσότερο στο βωμό των επενδύσεων, επιλέγουμε να αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες στις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού που απειλεί τη Β.Α. Χαλκιδική.

Ελπίζουμε όλοι και όλες μαζί, αθλητές/τριες και διοργανωτές, να κρατήσουμε τα βουνά μας ζωντανά.


Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι ελεύθερα αθλούμενοι/ες και οι αθλητές/τριες συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να υπάρχει έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του/της ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.


Κόστος συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα ορίζεται στα 15€ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα. Η πληρωμή θα γίνεται με τραπεζικό έμβασμα.


Δηλώσεις Συμμετοχής – Εγγραφές

Ηλεκτρονικά (στην σελίδα Εγγραφές).

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, το όνομα σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα «συμμετέχοντες» στο site μας.

Ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών, πιθανότατα να δοθεί δικαίωμα εγγραφής την ημέρα του αγώνα το αργότερο μέχρι τις 09:00 π.μ. Ωστόσο, είναι σημαντική και θα εκτιμηθεί η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.


Έπαθλα

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής και τεχνικό μπλουζάκι.

Βραβεύονται: οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας καθώς και οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

  • Κατηγορία 18-35
  • Κατηγορία 35-49
  • Κατηγορία 50+

Οι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης, θα βραβευτούν και στις ηλικιακές κατηγορίες. Για την ύπαρξη μία κατηγορίας απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 6 αθλητών/αθλητριών.


Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στα χιλιόμετρα: 5, 11, 15, 19.

Στους σταθμούς θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, νερό, ξηροί καρποί, μπισκότα, σταφίδες, σοκολάτες,. Προτείνουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες να έχουν μαζί τους κύπελλο ή μπουκάλι ή παγούρι κτλ., ώστε να μπορούν να δεχθούν την υγρή τροφοδοσία, με σκοπό να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικών. Πριν την εκκίνηση του αγώνα θα δοθούν ενεργειακά τζελ, ενώ στον τερματισμό θα προσφερθούν εδέσματα και φαγητό.


Χιλιομετρικές ενδείξεις – Όρια Αγώνα

  • Θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης στα 5km, 10km, 15km, 20km, 21km, 22km και 23km.
  • Χρονικό όριο αποκλεισμού: 5 ώρες