18 Αυγ. 2021

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος “ΞεΣκουριάΖω” στις 3 Οκτωβρίου 2021

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας ανακοινώνει τον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος 24km «Ξε Σκουριά Ζω» στο όρος Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγία, στις 03 Οκτωβρίου 2021. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5km.

Το τελευταίο διάστημα έπειτα από επικοινωνία με συλλόγους αλλά και ανεξάρτητους αθλητές, προβληματιστήκαμε ως προς τη μείωση ή τη διατήρηση των χιλιομέτρων του αγώνα λόγω της αυξημένης δυσκολίας του. Ως αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας και με σκοπό τη διατήρηση του αγώνα στην κατηγορία του «Ημιμαραθώνιου», αποφασίστηκε τελικά η διατήρηση των 24km. Συνεπώς, ζητούμε συγγνώμη για τις συνεχείς αλλαγές οι οποίες όμως είχαν ως μόνο σκοπό την διευκόλυνση των αθλητών/τριών και της συμμετοχής τους.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Ξε Σκουριά Ζω» είναι και φέτος αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.