Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας προκηρύσσει τον 9ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2022 στο όρος Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Aγώνας Oρεινού Tρεξίματος 12.5km

Πληροφορίες Αγώνα 12.5km (D +515M)

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 12.5km στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.

  • Εκκίνηση Αγώνα 12.5km: 11:30 π.μ.

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

​​Σε μία περίοδο που το περιβάλλον θυσιάζεται ολοένα και περισσότερο στο βωμό των επενδύσεων, επιλέγουμε να αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες στις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού που απειλεί τη Β.Α. Χαλκιδική. Ελπίζουμε όλοι και όλες μαζί, αθλητές/τριες και διοργανωτές, να κρατήσουμε τα βουνά μας ζωντανά.


Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι ελεύθερα αθλούμενοι/ες και οι αθλητές/τριες συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να υπάρχει έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του/της ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.


Δηλώσεις Συμμετοχής – Εγγραφές

Ηλεκτρονικά εδω: Η πλατφόρμα εγγραφής θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2023.

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, το όνομα σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα «συμμετέχοντες» στο site μας.

Ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών, πιθανότατα να δοθεί δικαίωμα εγγραφής την ημέρα του αγώνα το αργότερο μέχρι τις 09:00 π.μ. Ωστόσο, είναι σημαντική και θα εκτιμηθεί η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.


Κόστος συμμετοχής

  • Το αντίτιμο συμμετοχής, το οποίο θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα.
  • Η πληρωμή θα γίνεται με τραπεζικό έμβασμα.

Έπαθλα

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες θα δοθεί πακέτο συμμετοχής με: αναμνηστικά συμμετοχής, ενεργειακό τζελ και τεχνικό μπλουζάκι.

Βραβεύονται: οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών:

  • Κατηγορία Γενικής
  • Κατηγορία 50+


Τροφοδοσία

Θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας στο 8ο χιλιόμετρο. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο σταθμός που βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο και εξυπηρετεί και τον αγώνα των 24km.

Στους σταθμούς θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, νερό, ξηροί καρποί, μπισκότα, σταφίδες, σοκολάτες,. Προτείνουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες να έχουν μαζί τους κύπελλο ή μπουκάλι ή παγούρι κτλ., ώστε να μπορούν να δεχθούν την υγρή τροφοδοσία, με σκοπό να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικών. Στον τερματισμό θα προσφερθούν εδέσματα και φαγητό.


Όρια Αγώνα

Χρονικό όριο αποκλεισμού: 3 ώρες.