Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας προκηρύσσει τον 10ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» που θα διεξαχθεί στις 1 Οκτωβρίου 2023 στο όρος Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Aγώνας Oρεινού Tρεξίματος 12.5km

Πληροφορίες Αγώνα 12.5km (D +515M)

1. ΓΕΝΙΚΑ

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 12.5km στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος με θετική υψομετρική διαφορά 515μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 01 Οκτώβρη 2023
 • Εκκίνηση Αγώνα 12.5km: 11:30 π.μ.
 • Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής και το υψομετρικό προφίλ του αγώνα υπάρχουν στο τμήμα «τεχνική περιγραφή».

Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

​​Όσο η απειλή της εξόρυξης παραμένει, όσο το περιβάλλον θυσιάζεται στο όνομα την ανάπτυξης, εμείς θα αφιερώνουμε αυτούς τους αγώνες στις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού που απειλεί τη Β.Α. Χαλκιδική.

Ελπίζουμε όλοι και όλες μαζί, αθλητές/τριες και διοργανωτές, να κρατήσουμε τα βουνά μας ζωντανά.


2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι ελεύθερα αθλούμενοι/ες και οι αθλητές/τριες συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να υπάρχει έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του/της ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.


3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Ηλεκτρονικά: Η πλατφόρμα εγγραφής θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2023.
 • Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής.
 • Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, το όνομα σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα «συμμετέχοντες» στο site μας.

Ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών, πιθανότατα να δοθεί δικαίωμα περιορισμένου αριθμού εγγραφών την ημέρα του αγώνα (το αργότερο μέχρι τις 09:00 π.μ.). Ωστόσο, είναι σημαντική και θα εκτιμηθεί η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.


4. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Το αντίτιμο συμμετοχής, το οποίο θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα.
 • Η πληρωμή θα γίνεται με τραπεζικό έμβασμα.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης/αναβολής του αγώνα λόγω έκτακτων συνθηκών ισχύει η εγγραφή των αθλητών για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

5. ΈΠΑΘΛΑ – ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Κάθε αθλητής/τρια φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες θα δοθεί πακέτο συμμετοχής με:

 • Τεχνικό Μπλουζάκι, Αναμνηστικό Μετάλλιο, Δίπλωμα συμμετοχής, Βότανα του βουνού, Ενεργειακό Gel.

Βραβεύονται: οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών:

 • Κατηγορία Γενικής
 • Κατηγορία 50+


6. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας στο 5ο και στο 8ο χιλιόμετρο.

Στους σταθμούς θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, νερό, ξηροί καρποί, πατατάκια, κράκερ, σταφίδες, σοκολάτες,. Προτείνουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες να έχουν μαζί τους κύπελλο ή μπουκάλι ή παγούρι κτλ., ώστε να μπορούν να δεχθούν την υγρή τροφοδοσία, με σκοπό να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικών. Πριν την εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί ενεργειακό τζελ, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχουν εδέσματα και φαγητό.


7. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΑ

 • Θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης στα 5km (σταθμός τροφοδοσίας), 8km (σταθμός τροφοδοσίας), 10km.
 • Χρονικό όριο αποκλεισμού: 3 ώρες.

Τα ρεκόρ αγώνα 12.5km που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2021 κατέχουν ο Κωνσταντίνος Κυριαζής (01h:09min:04sec) και η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου (01h:11min:50sec).


8. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται μερικές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος. Προσωρινά αποτελέσματα θα υπάρχουν Live την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.